Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

,

Sarlinin henkilöstötutkimuksen tulokset kertovat hienosta kehityksestä

Henkilöstön tyytyväisyys ja hyvinvointi ovat keskeisiä tekijöitä yrityksen menestyksessä. Tässä artikkelissa haastattelemme henkilöstöjohtajaamme Reeta Paavilaista ja kysymme hänen näkemyksiään aiheeseen liittyen. Reeta Paavilainen, Sarlinin yrityskulttuuri- ja henkilöstöjohtaja, on pitkän linjan ammattilainen henkilöstöasioissa. Sarlinilla hänen vastuullaan on myös markkinointi ja viestintä.- Ihmiset ja yhdessä onnistuminen ovat aina olleet minulle tärkeitä ja sydämeni sykkii myös työyhteisön jatkuvalle […]
Lue lisää

Henkilöstön tyytyväisyys ja hyvinvointi ovat keskeisiä tekijöitä yrityksen menestyksessä. Tässä artikkelissa haastattelemme henkilöstöjohtajaamme Reeta Paavilaista ja kysymme hänen näkemyksiään aiheeseen liittyen.

Reeta Paavilainen, Sarlinin yrityskulttuuri- ja henkilöstöjohtaja, on pitkän linjan ammattilainen henkilöstöasioissa. Sarlinilla hänen vastuullaan on myös markkinointi ja viestintä.
- Ihmiset ja yhdessä onnistuminen ovat aina olleet minulle tärkeitä ja sydämeni sykkii myös työyhteisön jatkuvalle kehittämiselle. Nykyisessä roolissani Sarlinilla olen saanut sukeltaa myös markkinoinnin ja viestinnän syvään päähän, ja ne linkittyvätkin mielekkäällä ja innostavalla tavalla liiketoiminnan ytimessä tehtävään henkilöstötyöhön. Meillä on talo täynnä ammattilaisia ja uskon, että yhdessä saamme aina paljon enemmän aikaan, kuin yksin.

Sarlinin henkilöstötutkimusten tulokset ovat olleet nousukiidossa viime vuosien aikana. Mitä Sarlinilla on tehty, jotta tulokset on saatu näin hienoon nousuun? Miten henkilöstön tyytyväisyyteen ja hyvinvointiin on panostettu ja mikä on työyhteisötaitojen merkitys tässä?
- Olemme Sarlinilla tehneet henkilöstötutkimuksia systemaattisesti muutaman vuoden ajan, ja niistä olemme saaneet arvokasta tietoa siitä, millaisiin asioihin meidän tulee tarttua ja mitkä asiat kaipaavat kehitystä. On todella hienoa, että meidän porukkamme vastaa aktiivisesti näihin tutkimuksiin ja kertovat mielipiteitään, sillä vain siten voimme kehittää oikeita asioita. Meillä myös johto ja esihenkilöt ovat sitoutuneita hyvän johtamisen ja työyhteisön kehittämiseen, ja yhteisenä tahtotilana on luoda alan parasta työpaikkaa. Tulosten pohjalta olemme tehneet kehittämissuunnitelmia sekä yritys- että tiimitasolla, ja niiden ohjaamina olemme panostaneet paljon johtamiseen ja esihenkilötyöhön, viestintäkäytänteisiin, psykologiseen turvallisuuteen ja työyhteisötaitoihin, sekä kehittäneet prosessejamme eri puolilla organisaatiota, Reeta kertoo.

Kaikki lähtee ihmisistä ja meidän jokaisen panoksesta päivittäiseen tekemiseen kollegoiden kanssa. Yrityskulttuurimme peilaa sitä, miten toimimme toistemme kanssa ja työyhteisötaitojen merkitystä ei voi liiaksi korostaa.
- Olemme yhdessä rakentaneet psykologisen turvallisuuden ilmapiiriä ja pohtineet työyhteisötaitojamme eri kulmista, sekä tuoneet työkaluja erilaisuuden ymmärtämiseen. Tässä meillä on osittain ollut apuna myös ulkopuolinen kumppani. Kumppanin kanssa toteutimme useamman kerran työpajakokonaisuuden ja lisäksi olemme toteuttaneet tiimikohtaisia valmennuksia omin voimin, Reeta kiteyttää.

Myös työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin on Sarlinilla satsattu merkittävästi. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että henkilöstömme voi hyvin, työnteko on turvallista ja tasapainon säilyttäminen on mahdollista työn ja vapaa-ajan välillä. Työturvallisuus on toiminnassamme keskeinen tekijä, ja siitä on tullut olennainen osa kulttuuriamme. Huoltohenkilöstömme työskentelee päivittäin tiloissa, joissa työturvallisuus näyttelee merkittävää roolia. Työturvallisuuskulttuurin kehityksestä kertoo mm. se, että saavutimme vuoden 2023 viimeisinä päivinä mahtavan merkkipaalun, kun 1000 päivää ilman poissaoloon johtanutta tapaturmaa täyttyi.

Reeta kertoo, että Sarlinilla panostetaan vahvasti perehdytykseen, vaarojen arviointiin ja ennakoiviin toimenpiteisiin.
- Kannustamme henkilöstöämme raportoimaan havaintojaan mahdollisista työturvallisuusriskeistä. Olemme myös halunneet satsata ennakoivaan työterveyshuoltoon ja siihen että tarvittaessa hoitoon pääsee nopeasti. Haluamme tukea henkilöstöämme liikkumaan ja voimaan hyvin, käytössä on esimerkiksi ePassin Flex-edut, työsuhdepolkupyörät ja pikkulapsiperhe-elämää helpottava sairaan lapsen hoitopalvelu. Aktiivinen työhyvinvointitoimikuntamme järjestää myös erilaista toimintaa koko henkilöstöllemme tukemaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia ja lisäämään yhteisöllisyyden tunnetta, Reeta luettelee.

Onko matkaan mahtunut haasteita? Entä missä sitten olemme erityisesti onnistuneet?
- Isot muutokset vaativat aikaa, pohdintaa, yritystä ja erehdyksistä oppimista eivätkä tapahdu yhdessä yössä. Meillä Sarlinilla innostutaan helposti uusista asioista ja välillä olemmekin ottaneet hiukan liian suuria kokonaisuuksia työn alle.
Onnistumisten osalta sen sijaan näimme merkittävää kehitystä viimeisimmän henkilöstötutkimuksemme tuloksissa kaikkien mitattavien indeksien osalta. On upeaa nähdä, millaista positiivista muutosta on tapahtunut niin johtamiskulttuurin, sitoutumisen kuin työnantajamielikuvankin osalta. Varsinkin eNPS-lukumme on ottanut roiman harppauksen ylöspäin. Meillä henkilöstö kokee, että heitä kohdellaan reilusti ja tasapuolisesti.

Vielä viimeinen kysymys: Mikä mielestäsi tekee juuri Sarlinista hyvän työnantajan?
- Sarlinin liiketoiminta kestävän teollisuuden mahdollistajana on erittäin merkityksellistä ja inspiroivaa. Se, että saa tehdä työtä puhtaamman tulevaisuuden ja ympäristöystävällisten energiaratkaisujen parissa on jo itsessään motivoivaa. Sarlin on vakavarainen perheyhtiö, jonka toiminnan keskiössä on asiakas. Mielestäni Sarlin on myös aidosti inhimillinen ja välittävä organisaatio, jossa on hyvä työskennellä ja kehittyä yhdessä alan ammattilaisten kanssa.

Kiinnostuitko työskentelystä Sarlinilla? Katso kaikki avoimet työpaikkamme TÄÄLTÄ tai lähetä avoin hakemuksesi osoitteeseen rekry(a)sarlin.com.

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.