Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Vedyn jatkojalostusratkaisut ja vetytankkausasemat

Meiltä saat vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitosten yhteyteen ratkaisuja, jotka mahdollistavat uusiutuvan polttoaineen tuotantoa.

Tarjoamme muun muassa: 

 • jalostus-
 • varastointi-
 • jakelu-
 • tankkausratkaisuja.

Otamme päävastuun projektitoimituksesta, mikä pitää projektin kulun selkeänä yhden toimittajan johdolla.

Tutustu palveluun

Jatkojalostus lisää vihreän vedyn käyttömahdollisuuksia esimerkiksi sähköpolttoaineina

Vihreää vetyä tuotetaan elektrolyysillä, jonka voimanlähde on aurinko-, vesi- tai tuulisähkö fossiilisten polttoaineiden sijaan. Elektrolyysin jälkeen jatkojalostetty vety soveltuu eri käyttötarkoituksiin, kuten uusiutuviksi synteettisiksi sähköpolttoaineiksi.

Kun vetyä jatkojalostetaan esimerkiksi sähköpolttoaineeksi, sitä voi käyttää monipuolisesti logistiikan, ja raskaan liikenteen ja teollisuuden tarpeisiin. Sähköpolttoaine soveltuu olemassa oleviin jakelukanaviin ja -verkostoihin, mikä mahdollistaa ilmastoystävällisen polttoaineen joustavampaa käyttöönottoa. 

Tarjoamme ratkaisuja vihreästä vedystä valmistetun synteettisen metaanin käsittelyyn. Synteettinen metaani on jopa päästötön polttoaine, jota voi käyttää maakaasun tavoin. Jalostuksen avulla metaanin puhtausaste nousee, ja jalostuksen jälkeen sitä voidaan käyttää teollisuudessa, sähköntuotannossa tai kaasukäyttöisissä raskaissa ajoneuvoissa. Voimme myös nesteyttää metaania varastointia ja kuljetusta varten, mikä pienentää sen tilavuutta 600-kertaisesti. 

>> Lue asiakastarina: Olemme mukana Suomen ensimmäisessä teollisen mittakaavan uusiutuvan vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantolaitoksen rakennusprojektissa. Toimitamme P2X Solutions Oy:n synteettisen metaanin tuotantolaitokselle metaanin varastokonttien täyttöaseman sekä turvallisuutta varmistavan soihtujärjestelmän. 

Vihreän vedyn jalostusratkaisut

Tarjoamme monipuolisesti ratkaisuja esimerkiksi vedystä tuotetun raakametaanin käsittelyyn ja jatkojalostukseen.

 • Metaanin jalostuslaitokset.
 • Metaanin nesteytyslaitokset.
 • Metaanin varastointijärjestelmät ja varastokonttien täyttösemat.
 • Kontti- ja tankkausjärjestelmät. 
 • Jatkojalostuksen ohella tarjoamme myös turvallistamis- ja laadunvalvontaratkaisuja. Lue lisää.

Tutustu myös: Projektitoimitukset.

Ota yhteyttä

Vedyn tankkausasemat ja niiden ylläpito 

Tulevaisuudessa vedyn tankkausasemat yleistyvät Suomessakin, jolloin olemme mukana toimittamassa ratkaisujamme. Kokemuksemme on kattavaa etenkin asemien projektointiin ja ylläpitoon, sillä olemme operoineet vuosia kaasutankkausasemien parissa. 

Vetyä voi tankata niin henkilöautoihin kuin raskaan liikenteen käyttöön, minkä ansiosta voidaan korvata perinteisiä fossiilisia polttoaineita. Euroopassa vedyn tankkaus on mahdollista useissa maissa, ja myös Suomeen on suunnitteilla uusia vetytankkausasemia.

Seuraamme vetytankkausasemien kehitystä tiivisti - mikäli tarvitset teknistä konsultaatiota ratkaisuihin, ota yhteyttä ja keskustellaan tarpeistasi. 

Tällä hetkellä olemme mukana Resaton vetytankkausasemien kumppanina ja ylläpitäjänä. 

Kuinka projekti etenee?

Toimimme teollisena integraattorina, joka hankkii prosessisi tarvitsemat ratkaisut eri toimijoilta ja ottaa vastuun projektin kuljettamisesta ja rajapintojen yhdistämisestä. 

 1. Ota meihin yhteyttä ja käydään läpi prosessitekniset tarpeet.
 2. Saat asiantuntijamme näkemyksen projektisi toteuttamistavasta, vaadittavista osa-alueista sekä suuntaa antavan  hinta-arvion.
 3. Hanke etenee tukipäätöksenne jälkeen.
 4. Etsimme sinulle sopivimmat laitevaihtoehdot ja kokonaisratkaisut tarpeidesi perusteella. Varmistamme, että laitteet ovat yhteensopivia keskenään, valmiita käyttöön ja että niiden huoltotarpeet huomioidaan.
 5. Olemme tukenasi hankkeen valmistelusta toimitukseen saakka - tarjoamme myös elinkaaripalveluita.
Ota yhteyttä

Miksi valita palvelu meiltä?

Kokonaisratkaisun kumppani

Otamme vastuun projektin kokonaisvaltaisesta hallinnasta sekä rajapintojen yhdistämisestä ja avaimet käteen -luovutuksesta. Näin ollen alihankintaketjusi selkeytyy ja projektilla on selkeä johto. 

Vahva teknologiaosaaminen

Pitkän linjan toimijana meillä on kokemusta sekä näkemystä laadukkaimmista teknologiaratkaisuista. Kattavat verkostomme eri toimittajiin mahdollistavat korkean käyttövarmuusasteen ratkaisut.

Huolto- ja elinkaaripalvelut

Meiltä saat kattavat huoltopalvelut ja huoltosopimukset tarpeidesi mukaisesti, mikä varmistaa laitoksesi toimintavarmuuden ympärivuorokautisesti. Huoltohenkilöstömme vastaa laitoksesi ennakkohuolloista, korjauksista ja vikatilanteista.

Vihreän siirtymän teknologinen toteuttaja

Olemme toimineet ympäristöystävällisen energiateknologian parissa jo 1990-luvulta lähtien ja toimimme aktiivisesti vihreän siirtymän mahdollistajana. Meillä on kattava kokemus mm. biokaasun ja metaanin jalostus- ja käsittelyratkaisuista. 

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.