Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet
Tutustu palveluun

Analysoimme paineilmajärjestelmäsi kokonaisuutena

Paineilma on käyttöhyödykkeenä hyvin luotettava, minkä vuoksi sen tuottoon kiinnitetään huomioita usein vain häiriötapauksissa. Paineilmajärjestelmäsi on kuitenkin yhtä vahva kuin sen heikoimmat lenkit, minkä vuoksi järjestelmäanalyysi kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Toimivassa paineilmajärjestelmässä kaikki laitteet toimivat moitteettomasti sekä yksittäin, että kokonaisuutena. Emme keskity vain kompressoreihin, vaan koko paineilmajärjestelmäsi toimivuuteen, tuotetun paineilman laatuun sekä painetasoon ja sen vaihteluihin. Paineilmajärjestelmään kuuluu kompressoreiden lisäksi paineilman jakeluverkko ja jälkikäsittelylaitteet, kuten suodattimet ja kuivaimet

Paineilmasyynin avulla saat selville mm.

 • Miksi laitteesi eivät toimi optimaalisesti tai mistä niiden viat johtuvat?
 • Tuhlaako paineilmajärjestelmäsi energiaa ja missä sitä voisi säästää?
 • Millainen kompressorien hyötysuhde on?
 • Onko paineilmasi laadussa parantamisen varaa?
 • Tarvitsetko lisää kompressorikapasiteettia ja miten se pitäisi mitoittaa? Saat meiltä arvion nykyisen kompressorikapasiteetin riittävyydestä sekä mahdolliset parannusehdotuksemme kompressorien toiminnan kannalta.
 • Johtuuko kapasiteettitarpeesi sittenkään kompressorien tehokkuudesta - vai onko ongelmana liian pieni säiliökapasiteetti, alimitoitettu kuivain tai muu korjattava asia.
 • Painetaso ja sen vaihtelut. Mikäli esimerkiksi paine paineilmaputkistossa vaihtelee eikä paineilma aina riitä, selvitämme paineilmasyynin avulla, mistä ongelmat johtuvat.

Mitä paineilmasyynissä mitataan?

Keräämme paineilmajärjestelmäsi keskeiset tiedot joka sekunnilta yleensä seitsemän vuorokauden ajalta.

Mittaukset eivät aiheuta tuotantokatkoksia. Itse asiassa toivomme, että tuotantosi on käynnissä normaalisti mittauksen aikana.

Mitattavat tiedot:

 • Jokaisen kompressorin virrankulutus (kokonaisteho)
 • Tuottopaine kompressorien jälkeen
 • Jälkikäsittelyn jälkeinen paine jokaisesta kompressoriasemasta
 • Verkon paine useasta pisteestä
 • Kuivaimille menevän paineilman lämpötila
 • Kompressorihuoneen lämpötila
 • Paineilman kastepiste

Energiatehokkuuden kehittäminen on tärkeä osa paineilmasyyniä. Selvitämme, paljonko paineilmajärjestelmäsi kuluttaa energiaa ja mikä on kompressorien hyötysuhde. Saat selville myös, kuinka suuren painehäviön jälkikäsittely ja paineilmaverkko aiheuttavat, painevaihtelut sekä arvio säiliökapasiteetin riittävyydestä.

Raportista käy ilmi, kuinka hyvin kompressorien käyntiasetukset vastaavat paineilmasi kulutusta. Kompressorien paineasetukset saattavat olla turhan korkealla. Tällöin kompressorit käyvät turhaan ja energiaa kuluu hukkaan. Lisäksi kompressorit vaativat useammin huoltoa ja kuluvat nopeammin.

Pyydä tarjous

Asiakastarina: Napapiirin Energia ja Vesi

Syyni-kartoitus paljasti energiayhtiön paineilmajärjestelmän vikatilanteita ja antoi selkeät suuntaviivat uudistuksille. Havaintojen ansiosta Napapiirin Energia ja Vesi Oy saa entistä energiatehokkaampaa ja kustannuksia säästävää paineilmaa.

Syyni-analyysista ilmeni muun muassa kulutusvaihteluita, kompressoreiden epätasainen käynti ja tiheät käynnistysvälit, tarpeettoman korkeat tuotto- ja verkkopaineet, mittava painehäviö sekä kuivauskapasiteetin riittämättömyys. Analyysin tulokset antoivat selkeän tiekartan, jonka avulla järjestelmää lähdettiin kehittämään.

Yhteistyön ansiosta paineilman tuotannon konkreettinen rahallinen säästö ja co2-päästöjen vähennykset ovat olleet yli 20 %. Painehäviöt ovat pienentyneet merkittävästi ja painevaihtelu on alle 0,5 baria aikaisemman 2 barin sijaan.

Lue koko asiakastarina

Yli 800 toteutettua paineilmasyyniä

Olemme auttaneet satoja yrityksiä ja organisaatioita tehostamaan paineilmajärjestelmän käyttöä sekä Suomessa että ulkomailla.

Mitattua dataa

Paineilmajärjestelmäsi tilaa ei tarvitse arvailla, sillä saat mittauksista kattavan raportin, jonka käymme kanssasi henkilökohtaisesti läpi.

Energiatehokkuus

Paineilmasyyni paljastaa järjestelmäsi energiansäästöpotentiaalin. Saat kattavan energia-analyysin ja ehdotukset, miten voit pienentää energiankulutusta.

Kehitysehdotukset

Paineilmasyyni toimii lähtökohtana paineilmajärjestelmäsi optimoinnille. Saat meiltä kehitysehdotukset, joihin tarttumalla voit parantaa paineilmajärjestelmäsi tehokkuutta ja kustannus- ja energiansäästöä.

Ei tuotantokatkoksia

Voit pitää tuotantosi käynnissä normaaliin tapaan mittauksen aikana. Langattomat ja akkukäyttöiset Sarlin Dataloggerit keräävät dataa suurestakin tehtaasta turvallisesti.

1200px-Avainlippu.svg

Suomalaista paineilmaa

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Sarlinin paineilmapalveluilla Avainlippu-tunnuksen, joka kertoo palvelun korkeasta kotimaisuusasteesta.

Näin paineilmajärjestelmäsi syynätään

 1. Ota meihin yhteyttä, ja sovitaan yhdessä sopiva aika paineilmajärjestelmäsi analysoinnille.
 2. Asennamme tietoa keräävät Sarlin Dataloggerit paineilmajärjestelmääsi ja paineilman käyttökohteisiin. Voit jatkaa tuotantoasi normaaliin tapaan.
 3. Laitteet mittaavat paineilmajärjestelmääsi 1–7 vuorokauden ajan. Korjaamme laitteet pois, kun mittaus päättyy.
 4. Analysoimme mitatun datan, ja käymme tulokset kanssasi läpi henkilökohtaisesti. Saat kattavan raportin havainnoista.
 5. Ratkaisuehdotuksemme avulla saat kattavat kehitysehdotukset, kuinka parannat paineilmajärjestelmäsi energiatehokkuutta ja käyttövarmuutta.
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.