Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Sinebrychoff tavoitteena nolla tapaturmaa vuoteen 2030 mennessä

Suomen juomamarkkinoiden johtaja Sinebrychoff tavoittelee nollaa niin CO2-päästöissä, vesihukassa, vastuuttomassa juomisessa kuin työtapaturmissakin. Sarlinin toimittama turvaovien pulttilukkojärjestelmä takaa osaltaan, ettei vaaranpaikkoja synny robottisoluissa työskenneltäessä.
Lue lisää

Suomen juomamarkkinoiden johtaja Sinebrychoff tavoittelee nollaa niin CO2-päästöissä, vesihukassa, vastuuttomassa juomisessa kuin työtapaturmissakin.  
Sarlinin toimittama turvaovien pulttilukkojärjestelmä takaa osaltaan, ettei vaaranpaikkoja synny robottisoluissa työskenneltäessä.

Sinebrychoff kuuluu Carlsberg-konserniin. Keravan tuotannollisessa yhtiössä työskentelee noin 350 ammattilaista ja kaupallisissa yhtiöissä hieman alle 300 työntekijää.

Työturvallisuus

Työsuojelupäällikkö Pasi Kukkonen toteaa, että kansainvälisessä konsernissa noudatetaan tarkoin työturvallisuusstandardeja. – Konsernista saa hyvän selkänojan omaan työhön, kun kaikkea ei tarvitse pohtia yksin. Yhteistyöstä ja tiedon jakamisesta on iso apu kehittämisessä. 

Turvallisen työskentelyn perustana on ennaltaehkäisy ja henkilöstön sitoutuminen. Työntekijät ovat sitoutuneet työturvallisuuteen. Tahto työskennellä turvallisesti nähdään yhtä tärkeänä ammattisosaamisena kuin juomien valmistaminenkin.

Tekniset ratkaisut apuna riskien poistamisessa

Teknisillä ratkaisuilla voi parantaa työskentelyolosuhteita ja poistaa riskitekijöitä. Perinteikkäällä panimolla uudistetaan laitekantaa säännöllisesti ja toiminnot turvallistetaan.

Esimerkiksi energiakäyttöisten laitteiden osalta energiasyötöstä erottaminen on tarkoin määritetty konsernin yhteisessä strategiassa, ja Lockout/Tagout -toimintamallin (LoTo) käyttöä kehitetään koko ajan lisää.

LoTon avulla estetään fyysisellä lukituksella laitteen tai prosessin vahinkokäynnistyminen, kun vaara-alueella on työntekijöitä.

Robottisoluihin pulttilukkojärjestelmä

Työturvallisuudesta huolehtiminen tulee tehdä helpoksi, jotta ohjeita noudatetaan. Robottisolujen turvaovissa oli aikaisemmin haka ja henkilökohtainen riippulukko. Ratkaisu oli turvallinen, mutta oman lukon ja avaimen etsiminen vei aikaa ja oli hankalaa.

Fortressin LockOut/TagOut -pulttilukkomenetelmä on mekaaninen ratkaisu, jolla saa helposti LoTo-toiminnon usein käytössä oleviin oviin. Ratkaisussa saranaoveen saadaan LoTo ilman henkilökohtaisia  lukkoja.

  • Pulttilukko asennetaan asennussarjan avulla ovenpieleen.
  • Avainta käännettäessä tulee pulttilukon pultti ulos pesästä ja estää turvaoven tahattoman sulkemisen.
  • Kun pultti on ulkona, voidaan avain poistaa ja ottaa sisätilaan mukaan.
  • Näin ovea ei voida sulkea työntekijän ollessa sisällä.

Tämä on yksinkertaistanut LoTon toimintaa, kun työntekijältä säästyy avaamisessa aikaa, eikä tarvitse kantaa omaa lukkoa. 

Turvaoven kautta kuljetaan monta kertaa työvuoron aikana esimerkiksi alueen siistimisen tai lavojen purkamiseen tai täydentämiseen liittyvien häiriötilanteiden takia tai automaattisen keräilyn valvontaan liittyen. Robottisoluissa ei tällöin tarvita nollaenergia-katkaisua, koska suojaus on toteutettu laitteiden omien turvapiirien avulla. Turvaoven varmistus on ensiarvoisen tärkeää, koska robottien toimintaenergia on valtava ja ne liikkuvat joka tilanteessa ohjelmoidusti. Lukitusmenetelmällä säästetään ihmishenkiä.

Kukkonen on tyytyväinen yhteistyöhön Sarlinin kanssa. Asensimme itse lukot ja työ sujui helposti. Olin etsinyt robottisolujen turvaoviin tuotteita maailmalta ja pyytänyt tarjouksia, mutta nyt vihdoinkin löytyi täysin mekaaninen ratkaisu.

Lue koko juttu täältä

Lue lisää Fortress mGard siirtovainlukoista ja järjestelmistä

Lue lisää Lockout/Tagout -toteutuksesta

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.