Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

HKL kerää pitkän matkan laser-skannereilla tietoa ihmisten määristä metroasemilla

Myllypuron metroaseman lippuhallialueelle lähelle laiturien sisäänkäyntiä asennettiin 2016 kesällä 2D-laserskanneri, joka toimii yhdellä luokan 1 infrapunalaserilla.
Lue lisää

Myllypuron metroaseman lippuhallialueelle lähelle laiturien sisäänkäyntiä asennettiin 2016 kesällä 2D-laserskanneri, joka toimii yhdellä luokan 1 infrapunalaserilla.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen eli HKL:n käytössä oli laserskannereita entuudestaan Kulosaaren ja Siilitien asemilla, joihin laitteet oli asennettu asemien peruskorjauksen yhteydessä.

Laserskanneri osaa ihmismäärän laskemisen lisäksi määritellä myös kulkusuunnan

HKL kerää pitkän matkan skannereilla tietoa ihmisten määrästä metroasemilla. Skannerin alta kuljettaessa se osaa laskea ihmiset sekä määritellä kulkusuunnan eli kulkevatko ihmiset laiturialueelle, vai ovatko he lähdössä poispäin. Laservalon aallonpituus on 905 nm, mikä on ihmissilmälle turvallinen ja näkymätön alue.

Useimmissa kohteissa yhdellä laitteella pystytään kattamaan tarvittavat alueet kokonaan, mikä vähentää niiden käyttöön ja huoltoon liittyviä kustannuksia huomattavasti. Skannerit sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön ja ne kestävät vaihtelevia lämpötiloja, kosteutta, pölyä sekä muita ympäristötekijöitä. HKL valitsikin Lasen mittausratkaisun metroasemien kiinteistönlaskentatehtäviin näiden kriteerien vuoksi.

Käytännössä laitteet olleet huoltovapaita

– Skannerit ovat teknisesti ja toiminnallisesti riittävän kattavia tarpeisiimme. Olemme olleet tyytyväisiä meille asennettujen mittausten toimintaan, koska niiden käyttö- ja huoltokustannukset ovat osoittautuneet suunnitelmien mukaisiksi. Käytännössä laitteet ovat olleet huoltovapaita eikä käyttökatkoja tai muita häiriöitä ole esiintynyt ollenkaan, HKL:n sähkövalvoja Tommi Luotamo kiittelee.

Laserskannausjärjestelmien käyttömahdollisuuksia lähes kaikilla toimialoilla

Vaikka laserskannausjärjestelmät ovat Suomessa vielä verrattain harvinaisia kiinteistöjen käytönhallinnassa, on niitä teollisuudessa käytössä laajemmin. Niiden suurin kysyntä liittyy muun muassa satamien sekä kaivos- ja terästeollisuuden tarpeisiin, mutta käyttömahdollisuuksia löytyy lähes jokaiselta toimialalta.

– Lasen henkilömäärälaskenta sopii käytettäväksi hyvin esimerkiksi rautatieasemilla, lentokentillä, kauppakeskuksissa, konserttihalleissa, museoissa, kirjastoissa sekä muissa julkisissa rakennuksissa. Laserskannausjärjestelmien tunnettuus on aika vähäistä kiinteistöpuolella, mikä on saattanut hidastaa laitteiden yleistymistä, Sarlinin tuotepäällikkö Niko Arnivaara kertoo.

Sarlin toteuttaa laserskannausjärjestelmien suunnittelun ja toimittamisen yhteistyössä Lase GmbH:n kanssa
Lase GmbH on toiminut vuodesta 1990 asti metalli-, kaivos- ja voimalaitosteollisuuden sekä satamalaitteiden laserjärjestelmätoimittajana.

Laserskannerit auttavat hallitsemaan eri alojen vaativia mittaus-, paikoitus- ja varastonhallintatehtäviä. Projekteina toteutettavien laserjärjestelmien kokonaisuus koostuu asiakkaan tarpeisiin valittujen laitteiden sekä tapauskohtaisesti tehdyn ohjelmiston yhdistelmästä.

 Lue lisää

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.