Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

LNG korvaa polttoöljyn käyttöä teollisuudessa

LNG eli nesteytetty maakaasu on puhdas, vähäpäästöinen ja edullinen polttoaine, ja sen käyttö lisääntyy Suomessa koko ajan. Sarlinilla on LNG-ratkaisuista jo vuosien kokemus. LNG:n käyttökohteet teollisuudessa Yleensä LNG korvaa käyttökohteessa polttoöljyä, mutta se sopii kaikkiin kohteisiin, joissa tarvitaan vähäpäästöistä ja edullista polttoainetta. LNG auttaa myös teollisuuden ja energiatuotannon toimijoita vähentämään päästöjään ja samalla energiakustannuksiaan. Ympäristö- […]
Lue lisää

LNG eli nesteytetty maakaasu on puhdas, vähäpäästöinen ja edullinen polttoaine, ja sen käyttö lisääntyy Suomessa koko ajan. Sarlinilla on LNG-ratkaisuista jo vuosien kokemus.

LNG:n käyttökohteet teollisuudessa

Yleensä LNG korvaa käyttökohteessa polttoöljyä, mutta se sopii kaikkiin kohteisiin, joissa tarvitaan vähäpäästöistä ja edullista polttoainetta. LNG auttaa myös teollisuuden ja energiatuotannon toimijoita vähentämään päästöjään ja samalla energiakustannuksiaan.

Ympäristö- ja kustannushyötyjen lisäksi LNG sopii teollisuuden moniin prosesseihin. Sitä voidaan hyödyntää lämmityksen lisäksi esimerkiksi kuivauksessa ja elintarviketuotannossa.

LNG - satelliittiasema

LNG kuljetetaan käyttökohteeseen nestemäisenä ja varastoidaan asemalla pysty- tai vaakasäiliöissä tai siirrettävässä LNG-kontissa.

Käyttöä varten LNG muutetaan nestemäisestä olomuodosta takaisin kaasuksi höyrystämällä. Suomessa höyrystyksen toimivin tekninen ratkaisu on LNG/vesi-glykoli-lämmönsiirrin. Lämmön lähteenä voi olla kaukolämpö, höyry, kaasu tai sähkö.

Samaa Sarlinin laitostekniikkaa voidaan käyttää myös LBG:n eli nesteytetyn biokaasun höyrystämisessä. LBG:n hiilidioksidipäästöt ovat laskennallisesti lähes nolla.

Satelliittiasematoimitukseen voidaan sisällyttää myös muuta tekniikkaa, esim. tankkausasema kaasun hyödyntämiseksi liikennepolttoaineena.

Voimmeko auttaa LNG:n hyödyntämisessä?

Vastaamme kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta sekä kunnossapidosta, alkaen ennakkohuollosta operointiin, asiakkaan toiveiden mukaisesti. Jokainen laitos varustetaan tietoturvallisella etäyhteydellä teknisen tuen ja vikadiagnostiikan toteuttamiseksi.

LNG-laitosten komponentit ovat CE-merkittyjä, ja ne sekä laitoksen toimivuus testataan ennen työmaalle toimittamista.   Henkilöstömme on kokenutta ja tunnemme suomalaiset olosuhteet, määräykset ja viranomaiset.

Laitoksen korkean käyttöasteen takaa nopea ja asiakasta lähellä oleva huolto ja palvelu.

Kokemusta LNG:stä

Liikenteen käyttöön olemme toimittaneet LNG-tankkausasemia vuodesta 2015 lähtien, muun muassa Suomen ensimmäiset LNG- ja LCNG-tankkausasemat Helsinkiin, Turkuun, Jyväskylään ja Vantaalle.

Olemme tähän tähän mennessä toimittaneet Suomessa kolme teollisuuskäyttöön tarkoitettua LNG-höyrystysasemaa. Lisäksi toimituksessa on uusia asemia, joista suurin on Kainuuseen vuonna 2021 valmistuva 60 MW:n asiakasterminaali.

 Lue lisää LNG-järjestelmistä

kirjoittanut Kari Lammi

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.