Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Kosteuden ja kastepisteen mittaus teollisuuden prosesseissa

Nesteiden ja kaasujen kosteus ja kastepiste ovat merkittäviä tekijöitä teollisuuden prosesseissa. Monissa prosesseissa vaaditaan erittäin kuivaa ilmaa tai muuta kaasua. Kosteus saattaa aiheuttaa pahimmillaan laitevaurioita, valmistettavan tuotteen valmistuserän pilaantumisen tai jopa henkilövahinkoja. Jotta varmistetaan tuotantoprosessin ja -laitteiden moitteeton toiminta, tulee kosteutta ja kastepistettä seurata jatkuvalla mittauksella. Kosteuden ja kastepisteen mittaukseen on eri tekniikoita. Mittauskohteesta riippuen […]
Lue lisää

Nesteiden ja kaasujen kosteus ja kastepiste ovat merkittäviä tekijöitä teollisuuden prosesseissa. Monissa prosesseissa vaaditaan erittäin kuivaa ilmaa tai muuta kaasua. Kosteus saattaa aiheuttaa pahimmillaan laitevaurioita, valmistettavan tuotteen valmistuserän pilaantumisen tai jopa henkilövahinkoja.

Jotta varmistetaan tuotantoprosessin ja -laitteiden moitteeton toiminta, tulee kosteutta ja kastepistettä seurata jatkuvalla mittauksella.

Kosteuden ja kastepisteen mittaukseen on eri tekniikoita. Mittauskohteesta riippuen mittauksen lämpötila-alue voi olla -120 °C … +60 °C

Michell Instruments on maailman johtavia yrityksiä kosteus- ja happimittauksen alalla. Yritys on valmistanut yli 40 vuoden ajan laitteita kastepisteen ja suhteellisen kosteuden mittaamiseen.

Anturivalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu useimpiin mittauskohteisiin.

Kastepisteanturit

Kastepisteanturit Easidew ja Easidew Online ovat edullinen vaihtoehto paineilma- tai kaasusovelluksiin. Antureiden mittausalue on -100 …+20 °C

SF82 kastepistelähetin on edullinen vaihtoehto paineilman kastepistemittaukseen.

Anturit ovat rakenteeltaan kestäviä ja luotettavia ja niiden vasteaika on lyhyt. Niitä voidaan käyttää myös räjähdysvaarallisella alueella. Molemmat anturit kuuluvat Michellin vaihtoanturiohjelmaan.

Kalibrointi

Mittaustulosten varmistaminen on tärkeää, sillä parhaimmatkin laitteet kuluvat ja vaativat ajoittain huoltoa. Tyypillisesti mittausten tarkastus tehdään noin vuoden välein, mutta joissain käyttökohteissa mittaukset on hyvä tarkistaa useamminkin.

Vaihtoehto kalibraattorille - Vaihtoanturiohjelma

Mikäli mittausten määrä on vähäinen, vaihtoehto omalle kalibraattorille on Michellin vaihtoanturiohjelma. 

Anturi korvataan uutta vastaavalla tuotteella kustannustehokkaasti tuotannon minimaalisella pysäytyksellä. Vanha anturi on asiakkaan käytössä korvaavan anturin saapumiseen saakka. Tauko mittauksessa kestää vain anturin vaihtamiseen kuluvan ajan.

Oma kalibrointilaite

Mikäli mittauksia on paljon tai laatuvaatimukset korkeat, on suositeltavaa hankkia oma tarkistuslaite.

Michell HygroCal100 -kalibrointilaite mahdollistaa edullisen tavan tehdä kalibrointeja laboratoriossa tai myös kentällä, kun se varustetaan akkupaketilla.

Michell kastepiste & kosteusmittari MDM300 mahdollistaa nopean kastepisteen ja kosteuden mittauksen esimerkiksi paineilma-, maakaasu- tai biokaasusovelluksissa.

MDM300 on erinomainen laite kentällä tehtäviin vertailumittauksiin. Jämäkkä kotelointi kestää ankarimmatkin mittausolosuhteet. Laitteen vasteaika on lyhyt, joten se mahdollistaa työpäivän aikana enemmän mittauksia kuin mikään muu kenttäkalibraattori. Laitteesta on versiot turvalliselle sekä räjähdysvaaralliselle alueelle.

Autamme valitsemaan oikean vaihtoehdon kosteuden ja kastepisteen mittaukseen ja mittaustulosten varmistamiseen.

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.

Tapio Ala-Ketola

MyyntiAutomaatio010 550 4237
tapio.ala-ketola(a)sarlin.com