Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Rekrytarina - toimitusprojektipäällikkö Vesa

Pienen tauon jälkeen jatkamme jälleen henkilöstömme esittelyjä ja seuraavana on vuorossa toimitusprojektipäällikkömme Vesa. Vesa on 53-vuotias insinööritaustainen herra Vantaalta, joka on pitkäaikainen sarlinari. Vesa aloitti Sarlinilla jo vuonna 1994 diplomityöntekijänä:- 1994 työpaikat olivat suhteellisen harvassa 90-luvun alun laman takia. Onnekseni silloinen professorini TKK:lla ohjasi minua kysymään töitä Sarlinilta, josta sain diplomityöpaikan toukokuussa. Yrityksen idea paineilmakompressoreiden […]
Lue lisää

Pienen tauon jälkeen jatkamme jälleen henkilöstömme esittelyjä ja seuraavana on vuorossa toimitusprojektipäällikkömme Vesa.

Vesa on 53-vuotias insinööritaustainen herra Vantaalta, joka on pitkäaikainen sarlinari. Vesa aloitti Sarlinilla jo vuonna 1994 diplomityöntekijänä:
- 1994 työpaikat olivat suhteellisen harvassa 90-luvun alun laman takia. Onnekseni silloinen professorini TKK:lla ohjasi minua kysymään töitä Sarlinilta, josta sain diplomityöpaikan toukokuussa. Yrityksen idea paineilmakompressoreiden ohjauksesta jalostui työn aikana Balance – ohjausjärjestelmäksi. Ensimmäinen useamman paineilma-aseman hajautettu järjestelmä toimitettiin jo 1997 Kymin paperitehtaalle. Kannatettava idea ja nuori innokkuus palkittiin Vuoden Automaatiopalkinnolla samana vuonna, Vesa kertoo.

Vuonna 2000 toimitettu ensimmäinen PC-pohjainen etävalvonnan mahdollistava Balance-järjestelmä antoi hyvät mahdollisuudet Sarlinille laajentaa palveluvalikoimaa.
- Toimin paineilmaratkaisuiden palvelupäällikkönä vuodesta 2003. Tiimini tehtävä oli tuotteistaa ja toimittaa esimerkiksi paineilman tuotantopalveluita ja niihin liittyviä järjestelmiä. 2007 sain mahdollisuuden aloittaa kaasumoottorivoimalaitosten tuotepäällikkönä. Olimme saaneet samana vuonna moottorivalmistaja MWM:n edustuksen. Onnistuimme markkinoille tulossa hyvin, ja seuraavat 10 vuotta menivät moottorilaitosten myynnin ja toimitusten parissa.

Vuonna 2017 Sarlin toimitti ensimmäiset LNG-tankkausasemat ja samana vuonna Vesa aloitti näihin liittyvien jakelujärjestelmien parissa.
- Maakaasukonversiot, joissa esimerkiksi kevyt polttoöljy korvataan maakaasulla, nähtiin meille mahdollisuudeksi. Ensimmäinen LNG-satelliittiasema ja höyrystyslaitos toimitettiin 2018. 2019 yritystä alettiin kehittämään nykyaikaisemmaksi teknologiatoimittajaksi toimitusjohtaja Seppo Ronkaisen johdolla. Sain vastuulleni toimitusprojektit, hankinnan ja logistiikan. Tässä tehtävässä sain oppia enemmän hankinnasta ja logistiikasta, kuin aiemman työurani aikana yhteensä.

Tällä hetkellä Vesa toimii tuotepäälliköiden ja projektitiimin esihenkilönä ja vastaa tuotekehitys- ja tuotehallintaprosessin rakentamisesta.
- Työ on haastavaa, mutta samalla hyvin innostavaa. Eniten iloa työssä tuottaa yhdessä onnistuminen. Onnistuminen voi olla kovalla työllä saatu sopimus, tai kun toimitettu ratkaisu vihdoin käynnistetään, ja se toimii kuten sen pitää. Hyvää mieltä tuottaa myös, kun huomaamme olevamme aiempaa kilpailukykyisempiä uusien tuotteiden, kumppaneiden tai toimintatapojen ansiosta, Vesa kertoo.

Myös haasteita on pitkään uraan mahtunut:

-  Haastavimmat tilanteet urani varrella liittyvät vaikeisiin markkina- tai kilpailutilanteisiin. Joskus on niukkuuden edessä jouduttu tekemään vaikeita päätöksiä. Vaikeuksista on päästy yli sitkeällä ja pitkäjänteisellä työllä. Uusien ratkaisuiden kehittäminen on antanut uusia mahdollisuuksia. Ja ajallaan kehitystyö on tuonut taloudellista tulosta.

-  Sarlin on antanut minulle ja monelle muulle mahdollisuuden kehittyä ammatissaan ja urallaan. Olemme voineet käyttää uusissa tehtävissämme aiempaa kokemustamme ja samalla kehittyä ja ponnistella eteenpäin.

Meillä Sarlinilla on mahdollista päästä vaikuttamaan paremman ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta. ja työntekijöihin luotetaan. Luottamus näkyy meillä usein esimerkiksi vapautena ja kannustuksena viedä hyviä ideoita eteenpäin. Vapaus tuo mukanaan vastuun ja vaatii aina hyvää yhteistyötä kollegoiden, alaisten, esihenkilöiden ja tietysti asiakkaidemme kanssa.

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.