Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

,

Protokollamuunnin mahdollistaa eri valmistajien laitteiden välisen tiedonvaihdon

Tietojen siirto eri valmistajien laitteiden välillä sekä tiedonkeruu on tullut entistä tärkeämmäksi nykyaikaisessa tehdasympäristössä. Valtaosa nykyisistä teollisuusautomaation ohjauslaitteista tukee jotakin automaation kommunikointiprotokollaa. Kommunikointiprotokollan avulla ohjauslaitteeseen on mahdollista liittää erilaisia hajautettuja älykkäitä kenttälaitteita ja se mahdollistaa tiedonvaihdon ohjauslaitteen kanssa. Teollisuusautomaatiossa laajasti tuettuja protokollia ovat esimerkiksi sarjaliikenneväylät, kuten Profibus DP ja Modbus RTU sekä Ethernet-väylät, kuten ProfiNet […]
Lue lisää

Tietojen siirto eri valmistajien laitteiden välillä sekä tiedonkeruu on tullut entistä tärkeämmäksi nykyaikaisessa tehdasympäristössä. Valtaosa nykyisistä teollisuusautomaation ohjauslaitteista tukee jotakin automaation kommunikointiprotokollaa.

Kommunikointiprotokollan avulla ohjauslaitteeseen on mahdollista liittää erilaisia hajautettuja älykkäitä kenttälaitteita ja se mahdollistaa tiedonvaihdon ohjauslaitteen kanssa.

Teollisuusautomaatiossa laajasti tuettuja protokollia ovat esimerkiksi sarjaliikenneväylät, kuten Profibus DP ja Modbus RTU sekä Ethernet-väylät, kuten ProfiNet ja Modbus TCP. Edellä mainitut protokollat ovat varsin yleisiä ja laajasti käytettyjä, vaikka painopiste on siirtynyt jo pidemmän aikaa Ethernet-pohjaisten väylien suuntaan. Näiden lisäksi on vielä koko joukko erilaisia valmistajakohtaisia protokollia, jotka eivät myöskään ole suoraan yhteensopivia muiden kanssa.

Usein tehdasmiljöössä on eri valmistajien laitteita useilta vuosikymmeniltä.  Prosessien hallittavuuden kannalta laitteet pitäisi saada vaihtamaan tietoja keskenään ja niiden toiminnasta pitäisi saada kerättyä tietoa. Ongelmana on, että laitteet käyttävät tyypillisesti valmistajan omaa kommunikointiprotokollaa, joka ei ole yhteensopiva toisen valmistajan protokollan kanssa.

Laitteiden täydellinen integrointi valmistajasta ja protokollasta riippumatta

Ohjauslaitteen tarjoamat kommunikointiprotokollat tulevat aiheelliseksi pohtia viimeistään siinä vaiheessa, kun kyseinen laite halutaan liittää tehdasautomaatioväylään esimerkiksi keskitetyn ohjauksen tai tiedonkeruun toteuttamista varten.

Myös Teollisen internetin hyödyntäminen edellyttää, että laitteista on saatavana tarvittava tieto. Mikäli liitettävässä laitteessa ei ole soveltuvaa kommunikointiprotokollaa, voidaan yhteensopivuus saavuttaa helposti käyttämällä sovituksessa tähän tarkoitukseen käytettyä protokollamuunninta. Protokollamuunnin mahdollistaa helpon ja selkeän, valmistajasta riippumattoman tavan tietojen yhdistämiseen. Muunninta voidaan käyttää myös liityntäpisteenä ylempään järjestelmään esimerkiksi OPC-rajapinnan kautta. Tämä tarjoaa erinomaisen alustan teollisen internetin sovelluskehitykseen.

Red Lion ­protokollamuuntimet ovat laitteita, joilla voidaan sovittaa eri automaatiovalmistajien järjestelmät ja laitteet vaihtamaan tietoa toisten­sa kanssa. Valmiiksi testattuja ajureita on saatavana yli 300 eri automaatioprotokollalle ja muuntimen konfigurointi tapahtuu maksuttomalla Crimson3.0 ohjelmistolla.

Katso myös Protokollamuuntimet

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.