Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

,

Onko kaikki todellakin hyvin kompressorihuoneessa?

Kompressorihuoneen tilannekatsaus kannattaa tehdä ennen kaikkea laitehankintaa suunnitellessa.
Lue lisää

Paineilma on monissa teollisuuden prosesseissa kallis ja välttämätön hyödyke, jonka olemassaoloa ei tule aina edes ajatelleeksi. Onko siis syytä edes alkaa miettiä, onko tuotantolaitoksessamme asianmukaiset kompressorit käytössä, jos koneet käyvät ja paineilmaa saadaan riittävästi? Tilannekatsaus on kuitenkin välillä paikallaan ja ennen kaikkea investointiprojektin suunnitteluvaiheessa.

Laitehankinnan tullessa ajankohtaiseksi on hyvä pysähtyä ja kysyä ainakin nämä kysymykset:

  1. Maksammeko paineilmasta markkinoiden edullisinta hintaa?
  2. Tuotammeko paineilman mahdollisimman pienellä energialla?
  3. Millaiset huolto- ja ylläpitokustannukset meillä on?

Kun paineilmalaitteita valitaan teollisuuskäyttöön, satelee valmistajilta näkemyksiä siitä, miksi juuri heidän teknologiansa on paras ja oikea. Hankinnassa voikin helposti sokeutua runsaan tarjonnan ja tiedon määrästä. Sarlinilla on yli 60 vuoden kokemus paineilman teknologia- ja palveluratkaisuista. Meille on tuttua myös paineilman ulkoistus, jolloin tuotamme asiakkaan tarvitseman paineilman ja vastaamme sen ohjauksesta ja raportoinnista. Kehitämme ja parannamme ratkaisujamme ja toimintaamme tavoitteellisesti.

Olemme käyneet asiakkaidemme kanssa monia neuvotteluja, tehneet laskelmia ja etsineet luotettavuuden, elinkaarikustannusten ja energiatalouden kannalta edullisimmat tavat toimia. Kokemuksella ja osaamisella on merkitystä. Asiakkaamme arvostavat myös sitä, että olemme laiteriippumaton palvelutalo.

Ratkaiseeko hankintahinta kaiken?

On ymmärrettävää, että asiakas näkee investoinnin suunnitteluvaiheessa usein vain laitehankinnan ja kunnossapidon hinnan. Viivan alle jäävä summa ei kuitenkaan välttämättä kerro, onko ratkaisu kokonaistaloudellisin, kun ajatellaan laitteiston koko elinkaarta. Kompressoriratkaisut tehdään vuosikymmeniksi eteenpäin, joten kokonaisuuteen liittyy monta osatekijää.

Koska kilpailu markkinassa on kovaa, tavoittelevat monet laitetoimittajat kauppaa hinnalla millä hyvänsä. Kannattavuus saadaan sitten huoltoliiketoiminnasta, kun laitteita on saatu myytyä paljon. Tämä strategia on ollut vallalla kompressorivalmistajien keskuudessa jo pitkään.

Kokonaistaloudellisin ja luotettavin ratkaisu

Olisiko paikallaan seuraavan laitehankinnan suunnittelun alkaessa pysähtyä hetkeksi, miettiä vaihtoehtoja eri näkökulmista ja pohtia, mikä on kokonaistaloudellisesti edullisin ratkaisu? Ovatko kuitenkin luotettavuus, hallinnassa olevat huolto- ja elinkaarikustannukset sekä laitteiden ja koko paineilmajärjestelmän energiatehokkuus kuitenkin ne tärkeimmät kriteerit?

Kokemuksesta tiedämme, että paineilmajärjestelmän ennakoiva kunnossapito ja oikein mitoitetut laitteet maksavat itsensä takaisin pienempinä korjauskuluina, käyttövarmuuden lisääntymisenä sekä energiansäästönä. Kun kompressorihuoneessa on kaikki hyvin, voivat asiakkaamme keskittyä ydinosaamiseensa. Me emme valmista paperia, leivo leipää tai sulata rautaa, mutta tiedämme, miten paineilmaa on järkevintä ja taloudellisinta tuottaa sekä käyttää näissä prosesseissa.

Lue seuraavaksi: Typen tuotto paineilmasta

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.