Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Modulaarisuus koneautomaatiossa

Koneautomaatiossa on jo siirrytty käyttämään väyläpohjaisia ratkaisuja IO-tietojen siirtoon ohjaavalle logiikalle. Tällöin pitkät kaapelivedot antureilta ovat jääneet historiaan ja logiikkakaappien koko on pienentynyt. Tämä on mahdollistanut koneen eri osien ja optioiden eriyttämisen omiksi yksiköikseen, jolloin niiden lisäys voidaan ottaa käyttöön pelkästään kytkemällä sähköt ja väyläkaapeli. Kaikki sujuu hyvin, jos koneen ja lisäosan valmistaja on sama, […]
Lue lisää

Koneautomaatiossa on jo siirrytty käyttämään väyläpohjaisia ratkaisuja IO-tietojen siirtoon ohjaavalle logiikalle. Tällöin pitkät kaapelivedot antureilta ovat jääneet historiaan ja logiikkakaappien koko on pienentynyt. Tämä on mahdollistanut koneen eri osien ja optioiden eriyttämisen omiksi yksiköikseen, jolloin niiden lisäys voidaan ottaa käyttöön pelkästään kytkemällä sähköt ja väyläkaapeli. Kaikki sujuu hyvin, jos koneen ja lisäosan valmistaja on sama, mutta entä jos näin ei ole? 

Ongelmia saattaa ilmetä mm. väyläprotokollan, ohjelmoinnin ja testauksen suhteen. Miten näitä ongelmia voidaan välttää ja tehdä koneen eri osista aidosti modulaarisia?

Multiprotokolla

Väylämoduulit pystyvät kommunikoimaan usealla eri väyläprotokollalla. Turck -väylämoduuleissa on sisäänrakennettu kytkin, joka tunnistaa automaattisesti käytössä olevan protokollan eli siihen ei tarvita erillistä konfigurointia. Tuetut väylät ovat PROFINET, Ethernet IP ja Modbus TCP.

Multiprotokolla

Ohjelmointi

Mahdollisuus ohjelmoida IO-moduuli vähentää ohjelmoinnin tarvetta päälogiikalle ja nopeuttaa käyttöönottoa. Jokaisessa Turck IO-moduulissa on ARGEE -ohjelmointimahdollisuus paikalliseen ohjaukseen. Suuremmissa ohjauksissa myös CoDeSys-ohjelmointi on mahdollinen.

Ohjelmointi

Testaus

Laitteiden testaus ennen toimitusta vähentää ongelmia asennuksen yhteydessä ja liitettäessä pääjärjestelmään. Ohjelmoidut Turck IO-moduulit mahdollistavat testaamisen ilman laitteen kytkemistä logiikkaan. Lisäksi jokaisessa IO-moduulissa on sisäänrakennettu Web-serveri, jolla pystytään toteamaan mahdolliset vikatilanteet.

Testaus

Turvallisuus

Modulaarisuus edellyttää henkilöturvallisuuden huomioon ottamista laitteissa. Tähän soveltuu ohjelmoitava turvamoduuli hyvin, jotta kaikki turvarajat, valoverhot ja hätä-seis -painikkeet voidaan testata ennen toimitusta ja varmistaa turvallisuus. Turckin ohjelmoitavasta turvamoduulista löytyy tarvittavat tulot ja lähdöt ja tilatietojen lähetys PROFINET PROFIsafe tai Ethernet IP CIP Safety väylän kautta. Turvatulojen ja -lähtöjen lisäksi, moduulissa on neljä DI/DO porttia sekä kaksi B tyypin IO-Link porttia esim. venttiilimoduulin kytkemiseen.

Turvallisuus

IO-Link

Modulaarisuus sinänsä ei edellytä IO-Linkin käyttöönottoa, mutta se on hyvä apu ongelmatilanteiden ratkaisussa lisädiagnostiikkansa avulla. Lisäksi kaapelointi yksinkertaistuu, kun antureiden kytkennässä ei tarvita suojattuja erikoiskaapeleita vaan kaikki kytkennät voidaan tehdä käyttämällä perus M12 liitinkaapeleita. Turck IO-Link masterin GSDML tiedosto pitää sisällään valmiiksi IO-Link laitteiden IODD tiedostot (Turck ja Banner). Jos käytössä on jonkun toisen valmistajan anturi, on se mahdollista integroida GSDML tiedostoon, jolloin parametrit voidaan muuttaa ja oloarvo saadaan suoraan logiikkaan.

IO-Link

Ainoastaan yksi väyläosoite

Jos IO-moduulin taakse pystytään rakentamaan erillinen alaväylä, laitteita tarvitaan kytkeä vähemmän suoraan päälogiikalle, jolloin väylärakenne yksinkertaistuu ja käyttöönotto nopeutuu. Turck IO-moduuleissa on mahdollisuus määritellä yksi moduuli masteriksi Webserverin avulla ja liittää tämän perään 32 orjaa. Näiden välillä voidaan siirtää 480 tavua tilatietoja ja ohjauksia.

Ainoastaan yksi väyläosoite

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.

Timo Kauhanen

MyyntiAutomaatio010 550 4377
timo.kauhanen(a)sarlin.com