Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Sarlin Balance -paineilmajärjestelmän ohjaus, optimointi ja valvonta

Sarlin Balance paineilman hallintajärjestelmä ohjaa kompressoreita, pitää paineen tasaisena sekä antaa  mitattua tietoa paineilmajärjestelmän toiminnasta. Paineilman laatu paranee, energiaa säästyy jopa 30 % ja lisäksi paineilmajärjestelmän kunnossapito helpottuu.

Alla linkki laskuriin, jolla voit laskea kuinka paljon voit säästää paineilman tuottamiseen käytettyä energiaa ja rahaa Sarlin Balance -ohjauksella.

Linkki säästölaskuriin / Sarlin Balance -ohjaus.

Sarlin Balance -ohjaus ja valvontajärjestelmä on kehitetty Suomessa ja ensimmäinen versio otettiin käyttöön vuonna 1995. Kompressoriohjaus perustuu jatkuvaan painemittaukseen useista kulutuskohteista paineilmaverkossa.

Ohjaus on kompressorivalmistajasta riippumaton: paineilmajärjestelmässä voi olla usean eri valmistajan kompressoreita. Kompressorit voivat lisäksi olla eri tyyppisiä: kiinteä- tai vaihtuvatuottoisia (VSD) ruuvi- ja mäntäkompressoreita tai turbokompressoreita.

Paineilma riittää myös kulutushuippujen aikana

Sarlin Balance -ohjauksen avulla verkkopaine pysyy tasaisena ja paineilma riittää myös kulutushuippujen aikana. Käytössä on aina ilmantarpeen mukaan sopivin kompressoriyhdistelmä ja kompressorien paras toiminta-alue, mikä säästää energian lisäksi laitteita. Kompressoreita käytetään tasaisesti mahdollisimman vähin pysäytyksin ja käynnistyksin, jolloin ne myös kestävät paremmin.

Sarlin Balance ohjaa myös paineilman kuivaimia ja pitää paineilman kastepisteen vaaditulla tasolla. Paineilman tarpeiden muuttuessa lisäkapasiteetti on helposti liitettävissä ohjaukseen.

Mitattua tietoa paineilmajärjestelmää koskevien päätösten tueksi

Usein paineilmajärjestelmää on vuosien varrella laajennettu ja muutettu niin, että kenelläkään ei ole enää selkeää käsitystä kokonaisuudesta.

Sarlin Balance dokumentoi paineilmajärjestelmän: se kerää ja tallentaa jatkuvasti tietoa kaikista paineilmajärjestelmän osista, kuten painetasot, energian- ja ilmankulutus, kompressoreiden ja kuivaimien käyntitiedot, kastepisteet ja lämpötilat.

Tietojen perusteella nähdään mihin paineilma todellisuudessa kuluu ja paljonko sen tuottamiseen käytetään energiaa. Mitattu data auttaa mahdollisen lisäkapasiteetin hankintapäätöksen tekemisessä.

Apua kunnossapitoon

Kunnossapitohenkilöstö näkee reaaliaikaisesti koko paineilmajärjestelmän - myös hajautetun järjestelmän tilan - tietokoneen ruudulta.

Sarlin Balance -järjestelmä seuraa kriittisiä parametreja, esim. painetasoja ja kastepisteitä. Jonkin arvon lähestyessä ongelmarajaa järjestelmä lähettää tekstiviestihälytyksen sekä Sarlinille että asiakkaan GSM-puhelimeen - vikatilanteisiin voidaan reagoida nopeasti. Sarlin Balancen käyttöliittymästä näkyy heti, mitä on tapahtunut.

Historiatietojen avulla vikatilanteiden syyt pystytään selvittämään myös jälkikäteen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.

Jukka Järventaus

MyyntiPaineilma010 550 4561
jukka.jarventaus(a)sarlin.com