Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

LNG järjestelmät teollisuuteen

LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua (Liquefied Natural Gas) tai LBG:tä eli nesteytettyä biokaasua (Liquefied Bio Gas) voidaan käyttää esimerkiksi energiantuotannossa tai muissa teollisuuden prosesseissa korvaamaan mm. raskasta polttoöljyä tai nestekaasua. LNG on edullinen polttoaine ja aiheuttaa vähemmän päästöjä kuin esim. polttoöljy tai nestekaasu. LNG tai LBG on myös oivallinen vaihtoehto raskaan liikenteen polttoaineeksi.

LNG on ympäristöystävällinen ja energiatehokas polttoaine. Se ei sisällä lainkaan raskasmetalleja tai rikkiä, eikä sen käytöstä synny haitallisia pienhiukkaspäästöjä. Myös LNG:n CO2 –päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin useilla muilla polttoaineilla. Lisäksi LBG:n hiilidioksidipäästöt ovat laskennallisesti lähes nolla.

Muodostuvia puhtaita savukaasuja voidaan hyödyntää esimerkiksi lämmityksessä, kuivaamisessa ja elintarviketuotannossa.

LNG-satelliittiasemat

Suomessa LNG:n hyödyntäminen on uusi asia. Meillä Sarlinilla on kokemusta ja osaamista esimerkiksi LNG:n höyrystystekniikasta toimittamiemme LNG-satelliittitankkausasemien kautta.

Toimitamme täydelliset LNG-satelliittiasemat säiliöineen ja höyrystimineen avaimet käteen -periaatteella. Asema voi olla varustettu kiinteillä pysty- tai vaakasäiliöillä tai joissain tapauksissa siirrettävillä LNG-konteilla.

Asemat mitoitetaan ja räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan kustannustehokkaiksi kokonaisuuksiksi. LNG-höyrystimet voivat olla esimerkiksi ympäröivän ilman lämpötilaa hyödyntäviä tai vesipetihöyrystimiä, mikäli käytettävissä on lämmintä vettä.

Mitoitukseen vaikuttaa mm. kohteen tehontarve, kulutuksen tasaisuus ja logistinen näkökulma: LNG:hän tuodaan säiliöihin pääsääntöisesti rekoilla.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.

Mikael Lappalainen

MyyntiKaasu- ja energiatekniikka010 550 4535
mikael.lappalainen(a)sarlin.com