Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

,

Sarlin mukana Kiertokapulan toteuttamassa mikroturbiinilaitoshankkeessa

Sarlin toimittaa mikroturbiinilaitoksen Hämeenlinnan Karanojan kaatopaikalle kaatopaikkakaasun hyötykäyttöön. Projektin toteuttajana on Kiertokapula. Mikroturbiinilaitoksella tuotetaan sähköä kaatopaikkakaasusta, eli metaanista. Metaania muodostuu eloperäisen jätteen hajoamistuotteena. Metaania voidaan käyttää polttoaineena sähköntuotannossa.  Kaatopaikkakaasu paineistetaan ja puhdistetaan mikroturbiinikäyttöön sopivaksi. Mikroturbiinilaitoksen etuna on sen pieni koko ja helppo kytkettävyys sähkö- ja kaasuverkkoon. Kaatopaikkakaasukäytössä mikroturbiinit ovat kaasumoottoreita pitkäikäisempiä käyttöajaltaan, sillä ne pystyvät […]
Lue lisää

Sarlin toimittaa mikroturbiinilaitoksen Hämeenlinnan Karanojan kaatopaikalle kaatopaikkakaasun hyötykäyttöön. Projektin toteuttajana on Kiertokapula.

Mikroturbiinilaitoksella tuotetaan sähköä kaatopaikkakaasusta, eli metaanista. Metaania muodostuu eloperäisen jätteen hajoamistuotteena. Metaania voidaan käyttää polttoaineena sähköntuotannossa.  Kaatopaikkakaasu paineistetaan ja puhdistetaan mikroturbiinikäyttöön sopivaksi. Mikroturbiinilaitoksen etuna on sen pieni koko ja helppo kytkettävyys sähkö- ja kaasuverkkoon. Kaatopaikkakaasukäytössä mikroturbiinit ovat kaasumoottoreita pitkäikäisempiä käyttöajaltaan, sillä ne pystyvät käyttämään sähköntuotannossa myös hiipuvia ja matalia metaanipitoisuuksia.

Projekti on parhaillaan käynnissä ja sen odotetaan valmistuvan 2023 loppupuolella. Sähköntuotanto alkaa tammikuussa 2024.

Olemme tehneet yli 30 vuotta yhteistyötä Kiertokapulan kanssa. Kiertokapula oli Sarlinin ensimmäinen biokaasuasiakas, kun vuonna 1993 myimme ensimmäisen biokaasupumppaamon Kiertokapulalle. Sarlin on vastannut laitosten huolloista ja toiminut huoltosopimuskumppanina kaikissa Sarlinin Kiertokapulalle toimittamissa laitoksissa. Pitkä yhteistyö ja vuosien saatossa syntynyt luottamus ovat olleet osaltaan mahdollistamassa tätä yhteistä projektia.  Olemme ylpeästi mukana myös tässä Kiertokapulan mikroturbiinihankkeessa, toteaa Juha-Matti Herpiö Sarlinilta.

Lisätietoja: Juha-Matti Herpiö, juha-matti.herpio@sarlin.com, 050 375 0770

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.