Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Sarlin on Gasumin tankkausasemien uusi kokonaisvaltainen huoltokumppani

Vastaamme kattavasti Gasumin kaasutankkausasemien huolto- ja ylläpitopalveluista vuoden 2022 alusta lähtien
Lue lisää

Ympäristöystävällisen kaasun toimiva jakeluketju on tänä päivänä yhä tärkeämpää, kun kulutustottumukset ja erilaiset ympäristötavoitteet kasvattavat vähäpäästöisen liikkumisen tarvetta. Energiayhtiö Gasum on vastannut tähän kysyntään ja rakentaa nyt vauhdilla uusia kaasutankkausasemia niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. 

Keskitetty kunnossapito parantaa kaasuasemien toimintavarmuutta

Uuden yhteistyön myötä vastaamme kaikista huoltoon, ylläpitoon ja kunnon valvontaan liittyvistä seikoista määrätyillä Gasumin tankkausasemilla.  Toimitamme palveluita yhdessä kumppaniverkostomme kanssa, mikä varmistaa oikea-aikaisen ja laadukkaan palvelun. Itäisin huoltokohde sijaitsee Imatralla, ja läntisin ja samalla pohjoisin Tampereella.

Kahden alansa edelläkävijän kumppanuudessa kaasuasemien huoltokokonaisuus kehittyy. Gasum on kaasualan pohjoismaisia johtavia asiantuntijoita ja toimittajia, kun taas Sarlinilla on Suomen kattavin osaaminen kaasuteknologiasta ja huoltopalveluista.

Yhteistyömme mahdollistaa tehokkaan kaasun toimitusketjun, joka palvelee kaasuajoneuvojen tankkaajia. Asemilta voi tankata sekä uusiutuvaa biokaasua että maakaasua.

Kaasuasemien keskitetty huolto ja kunnossapito oli Gasumille strateginen päätös, jolla halutaan suoraviivaistaa huollon vastuita.

- Lähdimme etsimään ratkaisua, jonka tavoitteena oli keskittää kunkin tankkausaseman kunnossapitoa yhdelle vastuulliselle toimijalle. Uskomme, että Sarlinin ratkaisu parantaa kaasun toimitusvarmuutta, selkeyttää vastuualueita ja vapauttaa meidän aikaamme huollon operoinnista, sanoo Jarno Jokinen, Gasumin huollon ja kunnossapidon Kehityspäällikkö.

Kaasuasemien toimintavarmuudella on suuri merkitys kaasun tankkaajalle

Yhteistyömme ytimessä on halu palvella kaasua tankkaavia autoilijoita entistä paremmin ja tarjota heille mahdollisimman sujuva kokemus kaasuasemilla. Kaasut ovat tärkeässä asemassa vähentämässä liikenteen päästöjä, ja yhä useampi autoilija on kiinnostunut ympäristöystävällisten kaasujen käytöstä.

Vaikka kaasuasemien kunnossapito ja huolto ovat tankkaajille näkymättömiä toimenpiteitä, niiden ansiosta kaikki toimii asemalla kuten pitää. Kaasuasemien verkoston kasvattaminen ei yksistään riitä kaasuajoneuvojen määrän kasvuun, sillä kukaan ei luonnollisesti halua ajaa seuraavalle asemalle, jos edellisessä ilmenee vikaa.

- Yhdenkin kaasuaseman toimintavarmuudella on suuri merkitys kaasun tankkaajalle. Kun asiointi on sujuvaa jokaisella asemalla, käyttäjien tyytyväisyys pysyy korkealla, Jokinen sanoo.

Yhteinen tavoite on varmistaa kaasun helppo ja ongelmaton tankkaus kaikissa olosuhteissa.

Vastuullisuus ja asiakaslähtöisyys ovatkin arvoja, jotka me Sarlinilla allekirjoitamme.

-  Yhteistyö on ollut erityisen palkitsevaa siksi, että meillä on yhteinen tavoite: ajattelemme kokonaisuutta loppuasiakkaan näkökulmasta. Tärkeä onnistumisen mittari on se, kuinka hyvin teknologia palvelee asemalla vierailevaa tankkaajaa, kertoo Sarlinin tuotelinjajohtaja Mikko Marjakoski.

Gasum tankkausasema Sarlin huolto

Ainutlaatuinen huoltokokonaisuus rakentui avoimesti keskustellen

Mittava huoltokonsepti on ensimmäinen laatuaan Sarlinin kanssa. Se syntyi kilpailutusprosessin tuloksena sekä onnistuneella avoimella vuoropuhelulla, jonka pohjalta loimme tavoitteet, seurannan sekä yhteisen mittariston.

- Arvostamme Gasumin luottamusta, jonka myötävaikutuksella rakensimme täysin uudenlaisen toimintamallin huoltoon ja kunnossapitoon. Joustavana toimijana voimme skaalata ja muuttaa palveluamme tulevaisuuden tarpeisiin helposti, Marjakoski sanoo.

Kumppanin valinnassa Gasum vakuuttui pitkäaikaisesta kokemuksestamme kaasuteknologian parissa.

- Sarlin on tunnettu ja hyvämaineinen toimija, jolla on kyvykkyys ottaa näin suuri kokonaisuus vastuulleen. Toiminnan kustannustehokkuus on myös keskiössä kun varmistamme kilpailukykyisen polttoaineen meidän asiakkaille. Sarlinilla on myös sekä vahva teknologiaosaaminien, osaavat henkilöt töissä, että hyvät verkostot päämiehiin, Jokinen kertaa.

Vastuullisena toimijana Gasum halusi myös kumppanin, joka allekirjoittaa samat arvot, ja on edistämässä kaasujen käyttöä osana ilmastonmuutosta hillitsevää toimintaa.

- Koemme, että Sarlin pystyy ymmärtämään asemien häiriöttömän toiminnan ja käytettävyyden tärkeyden loppuasiakkaamme näkökulmasta. Tämä tärkeä asia, jolla voimme taata tyytyväiset asiakkaat ja se osaltaan mahdollistaa siirtymän kohti puhtaampaa liikkumista, Jokinen kertoo.

Uudenlainen huoltokonsepti on ainutlaatuisen suuri kokonaisuus kahden alansa edelläkävijän välillä

Energiayhtiö Gasum

  • Pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka tarjoaa puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen.
  • Gasum auttaa asiakkaitaan pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniensa kanssa Gasum edistää kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä.
  • Gasum-konsernilla on noin 380 työntekijää Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa. Gasum on Suomen valtion omistama yhtiö. Lue lisää Gasumin nettisivuilta.

Sarlin Oy Ab

  • Kaasuteknologian edelläkävijä; toimittanut Suomen ensimmäiset biokaasun ja LNG-kaasun tankkausasemat.
  • Tarjoaa kattavat teknologia-, huolto- ja kunnossapitopalvelut.
  • Kaasu- ja energialiiketoiminnan ohella tarjoaa Suomen laajimman teollisen paineilman palveluvalikoiman sekä teollisen automaation ratkaisuja.

Lue seuraavaksi: Biokaasua miljoonan asukkaan jätevesistä

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.