Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Maailman suurin ksylitolitehdas luottaa Sarliniin

Maailman suurin ja tehokkain ksylitolin valmistaja, Danisco Sweeteners Oy:n Kotkan tehdas, käyttää tuotannossaan korkealaatuista paineilmaa.
Lue lisää

Maailman suurin ja tehokkain ksylitolin valmistaja, Danisco Sweeteners Oy:n Kotkan tehdas, käyttää tuotannossaan korkealaatuista paineilmaa.

Dupont-konserniin kuuluvan Danisco Sweeteners Oy:n Kotkan tehtaalla valmistetaan luonnon makeuttajaa ksylitolia ja korkealuokkaista fruktoosia eli hedelmäsokeria. Ksylitolin valmistajana tehdas on maailman ensimmäinen, suurin ja tehokkain. Ksylitolia ja fruktoosia käytetään elintarvike- ja lääketeollisuuden raaka-aineena.

Elintarvikelaatuinen paineilma

Elintarvikelaatuinen paineilma on tehtaalla tärkeässä roolissa: sitä tarvitsevat koneet, laitteet ja työvälineet. Daniscolla on laajasti käytössään kaikki paineilman tuotantoon, ohjaukseen, huoltoon ja valvontaan liittyvät Sarlinin palvelut.

Suurimpana kulutuskohteena ovat materiaalisiirrot osastolta toiselle paineilman avulla putkistoa pitkin. Tuotteiden kanssa tekemisissä olevan paineilman on oltava laadultaan erinomaisella tasolla ja täytettävä elintarviketeollisuuden tiukat vaatimukset. 

Pitkä yhteistyö

Sarlinin ja Daniscon yhteistyö on kestänyt jo pari vuosikymmentä. Vuosien saatossa tehtaalla on ollut useita Sarlinin toimittamia öljyttömiä ruuvikompressoreja ja adsorptiokuivaimia.

Lisäksi Kotkan tehtaalla on käytössä CompAirin Quantima-suurnopeusturbokompressori. Viimeisin hankinta Sarlinilta on energiaa säästävä, vakuumielvytteinen FST-kuivain, joka on vähentänyt paineilman kulutusta noin 25 prosenttia ja tuonut melkoisesti kustannussäästöjä.

Huoltosopimuksen turvin Danisco pystyy kohdentamaan omia kunnossapitoresurssejaan tehokkaammin toisaalle tuotannon vaatimiin haasteisiin.

Sarlin Balance ohjannut paineilmajärjestelmää vuodesta 2003

Paineilmajärjestelmää on ohjattu Sarlin Balancen avulla vuodesta 2003 ja nyt suunnitteilla on ohjelmiston päivitys. Päivitetty versio Sarlin Balancesta avaa uusia kehittämisen mahdollisuuksia, kun hallinta ja raportointi paranevat entisestän. 

Yhteisenä tavoitteena on ollut energiatehokas ja käyttövarma paineilman tuotanto.

Energiakustannuksiin on saatu todennettavia säästöjä Sarlin Optimi -palvelun ja Balance-ohjauksen avulla. Sarlin Balancella voidaan ohjata kompressoreita optimaalisella tavalla ja käyttää järjestelmän dataa energiatehokkuushankkeiden suunnittelussa. 

Sarlin Optimi -palvelu

Sarlin Optimi on palvelu, jolla varmistamme paineilmajärjestelmän optimaalisen ja kustannustehokkaan toiminnan sekä olemme mukana järjestelmän kehittämisessä. Palvelun toteutuksessa hyödynnämme Sarlin Balance -ohjaus-, valvonta- ja tiedonkeruujärjestelmää, joka on myös Danisco Sweetenersin käytössä.

Lue koko juttu asiakaslehdestämme

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.