Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

LNG vastaa muuttuviin energiatarpeisiin

Lieksassa käytetään raskaan liikenteen renkaiden ja polkupyörän renkaiden valmistuksessa prosessihöyryä, jonka energianlähteenä on LNG. Höyryn ohessa myös tehdaskiinteistön lämpö tuotetaan LNG:llä. Höyryn tuotannosta vastaa energiayhtiö One1. LNG-laitoksen tekniikan on toimittanut Sarlin.
Lue lisää

Lieksassa käytetään raskaan liikenteen renkaiden ja polkupyörän renkaiden valmistuksessa prosessihöyryä, jonka energianlähteenä on LNG. Höyryn ohessa myös tehdaskiinteistön lämpö tuotetaan LNG:llä. Höyryn tuotannosta vastaa energiayhtiö One1 ja LNG:n toimittaa Rohe Solutions Oy. Rohe Solutionsin LNG-laitoksen tekniikan on toimittanut Sarlin.

LNG korvaamaan raskaan polttoöljyn käyttöä

LNG eli nesteytetty maakaasu valtaa jalansijaa maakaasuverkoston ulkopuolella. Esimerkiksi Lieksassa on Kerantien rengastehtaassa vaihdettu raskaan polttoöljyn höyryntuotantolaitos LNG-käyttöiseksi.

Alkukesästä 2018 valmistunut energiaremontti pohjautuu One1 Oy:n toimitusjohtajan Mika Kallion mukaan uudenlaiseen energiaratkaisuun, jolla voidaan vastata muuttuviin energiatarpeisiin paikallisesti, puhtaalla ja kustannustehokkaalla polttoaineella. – Me vastaamme höyryn tuotannosta ja Rohe Solutions toimittaa LNG:n. Sarlinin toimittama tekniikka puolestaan muuttaa LNG:n nestemäisestä olomuodosta takaisin kaasuksi. Lieksan kohde on yhteistyömme ensimmäinen teollisuusmittaluokan asiakas. Haminaan valmistuu LNG-terminaali, jolloin LNG:n saatavuus paranee entisestään.

ieksassa LNG:llä valmistettua prosessihöyryä menee Nokian Raskaat Renkaat Oy:lle, Suomen Rengastehdas Oy:lle sekä kiinteistöyhtiö PK Kappi Oy:lle lämmityskäyttöön. Höyryä käytetään esimerkiksi renkaiden paistopuristimissa erilaisilla painetasoilla. Höyryn- ja lämmöntuotantolaitoksen yhteisteho on kuusi megawattia.

Sarlin toimitti höyrystinlaitoksen

Sarlinilla on vuosien kokemus LNG:n höyrystämisestä liikennekäyttöön. LNG-asemilla höyrystimet ovat yleensä vaaka- tai pystymalleja. Lieksaan Sarlin on toteuttanut niin sanotun siirrettävän LNG-kontin, jossa nestemäinen LNG höyrystetään uudelleen kaasuksi. Höyrystys tehdään lämmönsiirtimen avulla höyrylaitoksen lauhdelämmöstä. LNG toimitetaan Lieksaan säiliöissä. Säiliöitä on kaksi ja vaihto tehdään aina toisen tyhjentyessä.

Hoeyrystin-nesteytetyn-maakaasun-muuttamiseksi-takaisin-kaasumaiseen-olomuotoon2

Lieksan rengastehtaiden käyttämä prosessihöyry tehdään LNG:stä. Kuvassa Sarlinin toimittama höyrystin, jonka avulla nesteytetty maakaasu muutetaan takaisin kaasumaiseen muotoon.

– Sarlin on vastannut höyrystinlaitoksen toimituksesta ja asennuksesta. One1 operoi ja ylläpitää Rohe Solutionsin höyrystinlaitosta Sarlinin huolto-ohjeiden ja teknisen tuen mukaisesti. Olemme tehneet projektin aikana tiivistä yhteistyötä. Suunnitelmia uusien laitosten toimittamisesta on vireillä, joten yhteistyömme saa jatkoa, One1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Kallio toteaa.

Samaa Sarlinin laitostekniikkaa voidaan käyttää myös nesteytetyn biokaasun eli LBG:n höyrystämisessä.

Lue lisää

Lue palveluistamme täältä

LNG-järjestelmät teollisuuteen lue lisää täältä

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.