Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

Airbus - paineilmajärjestelmien ohjaus Sarlin Balancella

Sarlin Balance ohjaa ja valvoo Airbusin paineilmajärjestelmää Airbus on johtava lentokonevalmistaja, joka tunnetaan sen perusteellisesta tutkimus- ja kehitystyöstä ja teknologisesti korkealuokkaisesta valmistustekniikastaan. Airbusin lentokoneiden siivet suunnitellaan ja valmistetaan kahdella Yhdistyneen kuningaskunnan paikkakunnalla: Filton ja Broughton. Suomalainen innovaatio paineilmalaitteiden valvonnassa - Sarlin Balance on näkymättömänä, mutta tärkeänä tekijänä Airbusin lentokoneiden siipien tuotannossa. Yhteistyötä jo vuodesta 2000 […]
Lue lisää

Sarlin Balance ohjaa ja valvoo Airbusin paineilmajärjestelmää

Airbus on johtava lentokonevalmistaja, joka tunnetaan sen perusteellisesta tutkimus- ja kehitystyöstä ja teknologisesti korkealuokkaisesta valmistustekniikastaan. Airbusin lentokoneiden siivet suunnitellaan ja valmistetaan kahdella Yhdistyneen kuningaskunnan paikkakunnalla: Filton ja Broughton. Suomalainen innovaatio paineilmalaitteiden valvonnassa - Sarlin Balance on näkymättömänä, mutta tärkeänä tekijänä Airbusin lentokoneiden siipien tuotannossa.

Yhteistyötä jo vuodesta 2000

Yhteistyö alkoi, kun Airbusin Filtonin toimipisteessä huomattiin paineilman säädön olevan merkittävä ongelma, sillä energiaa meni hukkaan kompressorien toimiessa tyhjäkäynnillä. Kompressoriasemat sijaitsevat kahden kilometrin päässä toisistaan ja niiden ohjaukseen etsittiin parasta mahdollista ratkaisua.

Täydellisen kompressoriohjauksen haku johti ensimmäisen Sarlin Balanen hankintaan vuonna 2000. Pian käyttöönoton jälkeen Sarlin Balance vakiinnutti asemansa tarkkana ja luotettavana paineilmanhallintajärjestelmänä. Vakaalla ohjauksella paine aleni uskomattomaan 5,8 bariin, Airbusin energiajohtaja Gary Grisp kertoo.

Sarlin Balance päivityksiä paineilmajärjestelmien muutosten myötä

Ensimmäisen asennuksen jälkeen Sarlin Balancea on päivitetty useita kertoja. Vuonna 2010 Filtonin tehdas uudisti paineilmajärjestelmänsä. Tuolloin hyödynnettiin LAN-verkkoa ja näin kaapelointi kaikille yksittäisille kompressoreille ei ollut välttämätöntä. Samalla kastepisteen seurantaan, virtausmittaukseen ja datan kirjaamiseen liittyviä ominaisuuksia päivitettiin.

Vuonna 2011 Broughtonin tehtaan paineilmajärjestelmää uusittiin ja myös sen hallintaan ja ohjaamiseen asennettiin Sarlin Balance. Tehtaat sijaitsevat 175 km etäisyydellä toisistaan. Molempien tuotantolaitosten paineilmaverkkoja hallitaan keskitetysti Sarlin Balancen avulla Filtonin tehtaalta. 

Sarlin vastaa ohjausjärjestelmän ylläpidosta

Sarlin vastaa järjestelmän ylläpidosta etänä. Kun Airbus tarvitsee teknistä tukea, se mahdollistaa Sarlinin asiantuntijan pääsyn Balance-järjestelmään. Etäkäytön avulla pystytään ratkaisemaan valtaosa ongelmista. Tarvittaessa ylläpitotehtävät hoidetaan paikan päällä asiakkaan kanssa yhteistyössä. Etäyhteydellä Sarlin Balance -järjestelmään Sarlinin asiantuntijat pystyvät auttamaan myös paineilmajärjestelmään liittyvissä suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Kompressorit, kplKompressori-
asemat, kpl
Paineilma-
verkot, kpl
Kompressori-
kapasiteetti
Ilmankulutus keskim.
9411.225 kW70 m3/min.
23943.322 kW160 m3/min.
321354.547 kW230 m3/min.

Paineilmajärjestelmässä on usean eri valmistajan voideltuja ruuvikompressoreita sekä jälkikäsittelylaitteita.

  • Energiaa säästyy vuosittain 19%
  • Molempia paineilmajärjestelmiä hallitaan Filtonin tehtaalta
  • Painetaso pysyy tasaisena ja riittävällä tasolla
  • Paineilmajärjestelmän tila on helposti nähtävissä Sarlin Balancen käyttöliittymästä
  • Kriittisten parametrien, kuten painetason ja kastepisteiden seuranta helpottavat kunnossapitoa
  • Jatkuva tiedonkeruu järjestelmän toiminnasta auttaa ongelmatilanteiden selvittelyssä myös jälkikäteen

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.