Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

LNG on puhdas vastaus moneen pulmaan

Olemme Sarlinilla esittäneet jo vuosikymmenten ajan kysymyksen: miksi LNG? LNG liitetään usein vain fossiiliseen maakaasun, mitä se toki onkin. Meille LNG on metaania, nesteytettyä biokaasua tai maakaasua. Tulevaisuudessa yleisimmin biokaasua. Ympäristönäkökulma Katsomme asiaa ympäristönäkökulmasta laajemminkin kuin vain CO2-päästöjen osalta. Metaani esimerkiksi korvaa polttoöljyn ja nestekaasun käyttöä ja vähentää näin suoraan CO2-päästöjä. Suuri merkitys on myös […]
Lue lisää

Olemme Sarlinilla esittäneet jo vuosikymmenten ajan kysymyksen: miksi LNG? LNG liitetään usein vain fossiiliseen maakaasun, mitä se toki onkin. Meille LNG on metaania, nesteytettyä biokaasua tai maakaasua. Tulevaisuudessa yleisimmin biokaasua.

Ympäristönäkökulma

Katsomme asiaa ympäristönäkökulmasta laajemminkin kuin vain CO2-päästöjen osalta. Metaani esimerkiksi korvaa polttoöljyn ja nestekaasun käyttöä ja vähentää näin suoraan CO2-päästöjä. Suuri merkitys on myös hiukkaspäästöillä – niitähän ei metaanista tule juuri lainkaan.

Kaasuosaamista vuodesta 1994

Sarlin on kaasuosaamisen eli nesteytetyn LNG/LCNG:n, CNG:n ja nesteytetyn biokaasun eli LBG:n asiantuntija lähes 30 vuoden kokemuksella. Olemme mukana asiantuntijana esimerkiksi Suomen Kaasuyhdistyksen tankkausasemien suunnitteluohjeiden valmistelussa.

Aloitimme biokaasupumppaamojen rakentamisen vuonna 1994. Ensimmäinen liikennekaasujen tankkausasema valmistui vuonna 2005 ja ensimmäinen LNG:n tankkausasema vuonna 2015. Asiantuntijoidemme suunnittelupöydältä ovat lisäksi lähtöisin LNG:n höyrystysasemat, biokaasun jalostuslaitokset sekä tänä vuonna käyttöön tuleva LNG-asiakasterminaali. Ensimmäinen LNG-höyrystyslaitos valmistui 2018 Lieksaan ja nyt on valmistumassa jo neljäs höyrystyslaitos. Palvelutarjontaamme on liitetty LNG-trailerit, joilla LNG:tä voidaan kuljettaa asiakassäiliöihin. Esimerkiksi B-link -trailereiden kuljetuskapasiteetti on jopa 80 m3.

Sarlinilta LNG:n kokonaisratkaisut

Sarlin vastaa LNG-laitosten kokonaissuunnittelusta ja toteutuksesta, myös automaatiosuunnittelu tulee meiltä. Huolehdimme viranomaistarkastuksista ja tarvittavista dokumenteista, kuten räjähdyssuojausasiakirjoista sekä käyttö- ja huolto-ohjeista.

Laitoksemme ovat turvallisia, CE-merkittyjä ja ne testataan ennen työmaalle toimittamista. LNG-kokonaispalveluumme kuuluu lisäksi etävalvonta ja kunnossapito ennakkohuolloista operointiin. Huoltoverkostomme kattaa koko maan.

LNG on koko yhteisön energiaa

Miksi panostamme näin paljon LNG-teknologiaan? Vastaus on selvä: LNG on monipuolinen energiaratkaisu, josta hyötyy koko teollisuusalue ja sen lähiympäristö. Perinteisesti jokaisella yrityksellä on teollisuusalueella oma öljysäiliönsä, mutta LNG-säiliö voi olla monen kuluttajan yhteinen. Kun infraa kehitetään kestävään suuntaan, riittää säiliöstä energiaa myös esimerkiksi paikallisverkkoihin. Ja samaa energiaa voidaan tankata niin alueella käyviin raskaan liikenteen ajoneuvoihin kuin henkilöautoihinkin.

Laajempaa LNG:n hyödyntämistä edustaa tänä vuonna valmistuva Kainuun Voiman ja Rohe Solutionsin yhteishanke, jossa asiakasterminaalissa on höyrystysaseman lisäksi valmius kaasuautojen ja raskaan liikenteen tankkaukseen.

LNG on yksi ympäristöystävällisimmistä energialähteistä. LNG vapauttaa palaessaan yli 20 prosenttia vähemmän hiilidioksidia kuin polttoöljy. Kaasu palaa puhtaasti, se on rikitöntä ja typpioksidipäästöt ovat vähäisiä. Biometaani eli CBG/LBG on hiilineutraali polttoaine. LNG ja LBG tarvitsevat vähemmän tilaa kuljetukseen kuin kaasumainen muoto. Nestemäisenä ne ovat vain kuudessadasosa kaasumaisen metaanin tilavuudesta. LNG:n/LBG:n käyttö raskaan liikenteen polttoaineena vähentää liikenteen päästöjä merkittävästi. Kaasu palaa puhtaasti, siitä ei tule nokea eikä muita vaarallisia pienhiukkasia. Siksi siis LNG.

 Lue lisää

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.