Ratkaisut

Paineilmaratkaisut

Teollisen paineilman laajin palveluvalikoima.

Kaasu- ja energiatekniikan ratkaisut

Energiatehokasta kaasua teollisuuden tarpeisiin.

Automaatioratkaisut

Poista kitkaa tehokkuuden tieltä.

Digitaaliset ratkaisut

Älykkäät ja datalähtöiset ratkaisut teollisuuteen.

Palvelut
Tuotteet

mbXLINK datadiodit

mbXLINK on helposti käyttöönotettava ratkaisu, jolla nykyiset teollisuusautomaatiolaitteet voidaan siirtää teollisen internetin aikakaudelle.

mbXLINK on yksisuuntainen tiedonkeruulaite, joka mahdollistaa tiedonkeruun automaatioväylästä keskitettyyn ja suojattuun tiedonkeruualustaan.

Toimintaperiaate

mbXLINK on toimintaperiaatteeltaan datadiodi eli sen kautta voidaan siirtää automaatioväylästä tietoa vain yksisuuntaisesti tietoturvallisen yhteyden yli.

Datadiodin toiminnallisuus on toteutettu ”rautatasolla”, mikä merkitsee, että kommunikoinnin paluukanava on normaalikäytön aikana fyysisesti erotettu avainkytkimellä.

Laitteen  asetusten muuttaminen on mahdollista vain, kun se sallitaan avainkytkimellä, esimerkiksi käyttöönoton aikana. Tämän jälkeen paluuliikenne on fyysisesti estetty ja siten myös esimerkiksi tietomurto automaatioverkkoon on mbXLINK -laitteen kautta tehty mahdottomaksi, koska mitkään haittaohjelmat eivät pysty  tilannetta muuttamaan.

Teollisuusautomaatiolaitteet teollisen internetin aikakaudelle

Suuri osa nykyisin teollisuudessa käytetyistä automaatiolaitteista ja kenttäväylistä suunniteltiin ennen Teollinen Internetin tai Big Datan aikakautta.

Sen vuoksi valtaosassa nykyjärjestelmiä ei alun perin vielä huomioitu nykyisiä mahdollisuuksia eikä siten myöskään niiden mukanaan tuomia uusia haasteita. mbXLINK on MB Connect Linen ja Deutschmann Automationin yhteistyössä kehittämä ratkaisu, joka pureutuu juuri näihin haasteisiin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä tai kysy lisää asiantuntijalta

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai suoraan sinun alueesi asiantuntijaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Saat kopion lähettämästäsi viestistä sähköpostiisi.

Tatu Mehtonen

MyyntiAutomaatio0105504272
tatu.mehtonen@sarlin.com