Uutisia ja tapahtumia

Sarlin Group Oy Ab myy Sarlin Furnaces Ab:n liiketoiminnan Pegroco Invest Ab:lle

3.1.2018

Investointiyritys Pegroco Invest AB (publ) on ostanut Sarlin Furnaces AB:n toiminnan Sarlin Group OY AB:ltä. Sarlin Furnaces AB on Ruotsin johtava metallivalmistuksen teollisuusuunien toimija, asiakkaina mm. Ruotsin suurteollisuutta. Osto rahoitetaan suunnatulla annilla, Sarlin Group OY AB saa 350 000 kantaosaketta Pegroco Invest AB:ssa kurssiin 23 SEK.

Sarlin Furnaces AB on erikoistunut metallien lämpökäsittelyuuneihin; mm. teräs, alumiini ja sinkki. Palvelut kattavat uunien valmistuksen, modernisoinnit, kunnossapidon ja huollon. Uuden strategian tavoitteena on ollut vahvistaa erityisesti kunnossapidon ja huollon palveluita. Tämä strategia tulee ohjaamaan toimintaa  myös uuden omistajuuden alaisuudessa.

”Sarlin Furnaces on toimittanut  lukuisia teollisuusuuneja Pohjoismaihin”, toteaa tj Thomas Brue, Pegroco Invest AB. ”Uusi strategia ja vahva asema markkinoilla uunien kunnossapidossa ja huolloissa, antavat oivan tilaisuuden kasvaa.” Sarlin Furnaces AB:n toiminta siirretään oston jälkeen uuteen yhtiöön, jonka toimintaa tulee johtamaan nykyinen tj Magnus Bergman. Kaikki työntekijät jatkavat uudessa yrityksessä.

”Pegroco Invest on taloudellisesti vahva yritys ja omaa laajan teollisen verkoston Ruotsissa, mikä antaa heille hyvät mahdollisuudet edelleen kehittää yritystä ja luomaan vakautta henkilökunnalle”, sanoo tj Fredrik Wikström Sarlin Group OY AB:stä. Sarlin OY AB jatkaa edelleen teollisuusuunien kunnossapito- ja modernisointipalvelujen toimittajana Suomessa ja Baltiassa.

Sarlin Furnaces AB:n toiminnan osto tapahtuu Pegroco Invest AB:n suunnatulla annilla. Yhteensä 350 000 kantaosaketta kurssiin 23 SEK, jolloin Sarlin Furnaces arvostus on 8 050 000 SEK. Annin jälkeen Pegroco Invest AB:n kantaosakemäärä on 27 242 008. Anti pienentää kantaosakkeiden osuutta osakekannasta 1,3 prosentilla, etuosakkeiden suhteen tilanne ei muutu.

Sarlin Group OY AB:n tapahtumarikas vuosi 2017 päättyy näin vauhdikkaasti. Tytäryhtiö Sarlin OY AB on edelleen vahvistanut asemiaan teknisessä kaupassa Suomessa ja Baltiassa. Yritys on kasvanut teollisuuden paineilman palvelutuottajana ja palveluna tarjotaan myös biokaasu- ja LNG-ratkaisuja. Sarlin Automaatiolla oli todella vahva vuosi. Voimakasta kasvua saavutettiin Iiot- ja koneturvallisuusliiketoiminnoissa. Sarlin Balance -paineilman ohjaus- ja hallintajärjestelmiä on toimitettu useita myös vientiin. Yksi ohjauksen merkittävä etu on sen aikaansaama energiansäästö. Ohjausjärjestelmille on kysyntää etenkin Kiinassa, jossa energiansäästö on keskeisessä asemassa viisivuotissuunnitelmassa.

Tytäryhtiö Beamex OY AB vahvisti asemaansa Saksassa ostamalla pitkäaikaisen kumppaninsa Germex GmbH:n. Vuoden lopulla Beamex lanseerasi viisi uutta merkittävää kalibrointituotetta ja -palvelua. Beamex aloittaakin vuoden 2018 historiallisen suurella tilauskannalla ja odotukset kasvun suhteen ovat suuret. Beamexista  on tullut globaalin prosessiteollisuuden  merkittävä toimija ja kumppani. Pitkälle integroituihin ja tietosuojattuihin kalibrointiratkaisuihin kuuluu hyvin yhteen toimivat laite- ja ohjelmistotuotteet sekä tekninen tuki -  ”A Better Way To Calibrate”

Kysymyksiin vastaa fredrik.wikstrom(at)sarlin.com